مورینگا اولیفیرا
136.5 میلی گرم در هر کپسول
درخت نسبتا بزرگی است که بومیِ شمال هند محسوب می شود، ولی در بقیهٔ نقاط آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی هم رشد می کند. این گیاه اسم های مختلفی دارد، و در جنوب ایران هم به نام گز روغنی شناخته شده است.
مورینگا گیاه بسیار مفید در درمان سرطان است و در برخی نقاط جهان به آن «گیاه معجزه آسا» می گویند.
در سال 2010، درخت مورینگا اولیفرا از طرف انجمن گیاه پزشکی آمریکا، به عنوان مغذی ترین و مفیدترین درخت در کره زمین شناخته شد.
بر اساس تحقیقات انجام شده بر روی گیاه مورینگا، ثابت شده است که گیاه مورینگا سرشار از ویتامین و املاح معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، منیزیم، ویتامین C، پروتئین و بتاکاروتن می باشد.
در هر 100 گرم گیاه مورینگا
- بیش از 10 برابر ویتامین A نسبت به هویج
- 25 برابر آهن نسبت به اسفناج
- 9 برابر پروتئین نسبت به ماست طبیعی
- 17 برابر کلسیم نسبت به شیر
- 15 برابر پتاسیم نسبت به موز
- 12 برابر ویتامین ث نسبت به پرتقال وجود دارد.
مورینگا چگونه باعث کاهش وزن میشود؟
مقادیر بالای ویتامین B موجود در مورینگا به هضم صحیح و کارآمد مواد غذایی کمک میکند و میتواند هنگام هضم در افزایش متابولیسم و تبدیل شدن مواد غذایی در بدن به انرژی و در نتیجه افزایش سطح انرژی بدن و رفع خستگی نقش داشته باشد. مورینگا از افزایش وزن ناشی از تجمع چربیها جلوگیری میکند و همچنین سطح اشتها فرد را به طرز شگفتانگیزی کاهش میدهد.
مورینگا حاوی یک چربی سوز بسیار قدرتمند بنام اسیدکلروژنیک است. این ترکیب به عنوان یک چربی سوز طبیعی شناخته میشود و اثر بسیار قوی در کاهش وزن و از بین بردن چربی شکم دارد.
اسید کلروژنیک مصرف کالری از ذخایر چربی را اسان کرده، به میزان 45% از جذب چربی غذا جلوگیری میکند، موجب ازاد سازی آنزیم G6P میشود (این انزیم تعادل قند خون را سبب میشود ) به همین جهت افراد دیابتی هم میتوانند از این مکمل استفاده کنند، این ماده دارای اثر انتی اکسیدانی قوی هم می باشد.
اسیدکلروژنیک همچنین در متعادل نمودن سوخت و ساز چربی هم موثر است. مهم ترین ترکیب زیست فعال در این گیاه ایزوتیوسیانات است که باعث کاهش ساخت گلوکز شده و انتقال انسولین به داخل سلول و حساسیت سلول ها به این هورمون را افزایش می دهند.
کوئرستین یکی از آنتی اکسیدانهای موجود در این گیاه برای کاهش فشار خون بسیار مفید است.
عصاره کاری:
69 میلی گرم در هر کپسول
درخت کاری یا Murraya koenigii بومی نواحی هند و سریلانکا بحساب می آید.
طرفداران طب آیورودا باور دارند که، برگهای کاری دارای خواص پزشکی فراوان نظیر خواص :
آنتیبیوتیکی، آنتیاکسیدانی، ضد میکروبی، ضد التهابی، ضد سرطانی و هپاتوپروتکتیو (محافظتکننده از سلول های کبدی در برابر انواع آسیبها) است.
کاری همانند کورکومین زردچوبه , یک آنتیاکسیدان قوی است و میتواند سطح کلسترول خون را کنترل کند. این گیاه پرخاصیت حاوی مواد معدنی نظیر:
مس، منیزیم، آهن و فسفر و ویتامینهایی نظیر C، A، B، E آمینواسیدها، گلیکوسید ها و کوئرستین، اسیدهای فنولیک و اسید کلروژنیک میباشد.
همچنین چربی آن حدوداً صفر است (1/0 در هر 100 گرم).
نقش مهم این گیاه در مکمل لاغری ترمواسلیم, محافظت از کبد است.
امروزه به دلیل سبک زندگی نامناسب و عدم تحرک افراد، بیماریهایی ازجمله کبد چرب بسیار رایج شده است که خود در افزایش وزن کم تأثیر نیست؛ بنابراین سلامت کبد درروند کاهش وزن بسیار حائز اهمیت است.
حاوی فیبرهای سالم و ویتامین های کلیدی B مانند B1، B2 و B3 برای کمک به تبدیل چربی به انرژی است.
ترکیبات آلکالوئیدی موجود در برگ های این گیاه می توانند باعث غیر فعال کردن لیپاز های پانکراسی شده و از جذب چربی جلوگیری کنند به همین دلیل استفاده از عصاره این گیاه می تواند در روند کاهش وزن اثرات مثبت داشته باشد.
عصاره زردچوبه Curcuma longa:
19.5 میلی گرم در هر کپسول
زردچوبه یک گیاه چند ساله ریزوماتوز از خانواده زنجبیل است و به صورت گسترده در جنوب و جنوب شرق مناطق استوایی کشت میشود.
به عنوان درمانی برای چاقی و بیماری های متابولیک مرتبط با چاقی مورد استفاده قرار می گیرد.
بهطور سنتی از زردچوبه بهعنوان کمک کننده به هضم غذا استفاده میشود. زردچوبه موجب تولید صفرا میشود که صفرا مایع گوارشی میباشد که موجب تبدیل چربیها به اسیدهای چرب میشود که بدن میتواند جذب کند علاوه بر این ویژگی، زردچوبه یک آنتی اکسیدان به حساب میآید که میتواند از سلولها محافظت کند.
تقریباً 5/3 درصد زردچوبه از کورکومین تشکیلشده است و به دلیل حجم کمی که این ماده در پودر زردچوبه وجود دارد با مصرف خود زردچوبه خواص آن بهطور کامل تأثیرگذار نخواهد بود؛ بنابراین عصاره کورکومین موجود در ترمواسلیم تأثیر شگفتآوری بر کاهش وزن اصولی دارد.
محققان معتقدند که مصرف کورکومین به مدت یک ماه میتواند تودههای چربی شکم و پهلو را به میزان قابلتوجهی کاهش دهد. همچنین زردچوبه در سمزدایی کبد نقش بسیار مهمی دارد که خود این مساله در کاهش وزن مؤثر است. سمزدایی باعث بهبود سلولهای مرده و آسیبدیده کبد میشود و از انباشت چربی در بدن جلوگیری میشود.
کورکومین اصلی ترین پلی فنول ریشه زرد چوبه و موثرترین ترکیب موجود در آن است.
کورکومین با بهبود حساسیت به انسولین، سرکوب آدیپوژنز، کاهش فشار خون بالا، التهاب و استرس اکسیداتیو، علائم ناشی از سندروم متابولیک را کاهش می دهد.
کورکومین تبدیل سلول های پیش چربی به چربی را سرکوب می کند، باعث از بین رفتن این سلول ها شده و با مکانیسمی خاص باعث افزایش اکسیداسیون اسیدهای چرب در سلول های چربی می شود.
کورکومین سطح گلوکز خون در افراد مبتلا به دیابت را نیز بهبود می بخشد.
کاربردهای دارویی:
– بهبود هضم غذا از طريق افزايش جريان صفرا
– تولید صفرا
– کمک به تجزیه چربی ها به اسیدهای چرب
– خواص آنتی اکسیدانی و محافظت از سلول
– کاهش وزن
– ضد التهاب
– ضد میکروب
– ضد سرطان
– محافظت كبدی
– مهار ليپواكسيژناز
– مهار سيكلواكسيژناز
– مهار پراكسيداسيون چربی
– كاهش كلسترول
گارسینیا کامبوجیا (Garcinia cambogia):
50 میلی گرم در هر کپسول
گارسینیا کامبوجیا میوه ای شبیه به کدو تنبل اما بسیار کوچکتر و رنگ آن از سبز تا زرد کم رنگ می باشد و حدودا اندازه پرتقال می باشد و دارای مغز دو رنگ است و شدیداً ترش مزه است. این میوه عمدتاً در هند و مناطق گرمسیری کشور اندونزی است.
اثرات درمانی و فارماکولوژیک :
گارسینیا کامبوجیا پوست آن سرشار از هیدروکسید سیتریک اسید (HCA) میباشد .
سرشار از آنتی اکسیدان هایی نظیر ویتامین های E و C، بتاکاروتن و سایر کاروتنوئیدهاست.
متخصصان دریافته اند که میزان فعالیت آنتی اکسیدان های موجود در کامبوجیا:
صد برابر بیشتر از ویتامین C
25 برابر بیشتر از ویتامین E است.
کاربردهای درمانی:
– درمان اختلالات گوارشی
– جلوگیری از ابتلا و پیشرفت سرطان
– رفع استرس
– خستگی و تسکین درد
– درمان بی خوابی
– تقویت مو، ناخن و پوست
– به تعویق انداختن پیری
– افزایش توانایی جنسی
– کاهش فشار خون
– کاهش کلسترول و اتصای شراین
– درمان دیابت
– سردرد
– بواسیر
– برونشیت و آسم
– کاهش عفونت در جراحات و سوختگی های پوستی
– تقویت سیستم ایمنی بدن و تحریک تولید اینترفرن
– کاهش میل به الکل
– بهبود بینایی
مهم ترین اثر این مکمل نقش آن در کاهش وزن است.
مطالعات:
بسیاری از مطالعات انجام شده بر روی انسان ، اثرات کاهش وزن گارسینیا کامبوجیا را مورد بررسی و آنالیز قرار داده اند. به طور میانگین، نتایج نشان میدهند که گارسینیا کامبوجیا باعث کاهش وزنی حدود 1 تا 5 کیلوگرم در ، طی یک دوره 2 تا 12 هفته ای در مقایسه با دارونما میشود.
چگونه به کاهش وزن کمک می کند؟
احتمال می رود گارسینیا کامبوجیا در کاهش وزن دارای دو مکانیسم عملکردی می باشد:
1- ممکن است اشتها را کاهش دهد
مطالعات نشان می دهد افرادی که مکمل گارسینیا کامبوجیا به آنها داده شده است کمترغذا می خورند. به همین ترتیب، برخی مطالعات دیگر نشان داده است که گارسینیا کامبوجیا ,اشتها را کاهش می دهد و احساس سیری در افراد مصرف کننده ایجاد می کند, هر چند مکانیسم آن کاملاً مشخص نیست، اما مطالعات بر روی موش ها نشان می دهد که ماده فعال موجود در گارسینیا کامبوجیا می تواند باعث افزایش میزان سروتونین در مغز شود و از آنجا که هورمون سروتونین یک داروی مهار کننده اشتها شناخته شده است، سطح بالاتر سروتونین در خون می تواند اشتها را کاهش دهد .
سروتونین یکی از مهمترین هورمونهای بدن هست که باعث میشود احساس شادی و خوشبختی بکنیم و انگیزه داشته باشیم.
هورمون سروتونین با نام ۵هیدروکسی تریپتامین HT-5 یک نوروترانسمیتر یا انتقال دهنده عصبی از گروه مونوآمین است که حاوی آمینو اسید می باشد سروتونین در حقیقت یک محصول جانبی از «تریپتوفان» به شمار میرود. تریپتوفان یک اسید آمینهی ضروری است که بیشتر به دلیل تواناییاش در تنظیم خلقوخو و تعادل هورمونها به طور طبیعی شناخته میشوند. تریپتوفان در مغز به سروتونین تبدیل میشود و به ساخت سایر اسید آمینههای ضروری و سودمند برای کنترل خلقوخو و کاهش تولید هورمونهای استرس کمک میکند.
منابع تریپتوفان :
این ماده در گوشت بدون چربی، تخم مرغ و لبنیات و آجیل و دانهها یافت میشود.
هورمون سروتونین از ساقه یا ریشه مغز ترشح میشود به اکثر مناطق مغز می رسد و به همین خاطر بر بسیاری از جنبه های رفتاری ما اثر می گذارد. با وجود این، بیشترِ این هورمون در بدن انسان، در واقع در دستگاه گوارش یافت میشود، در واقع تنها ۲ درصد از سروتونین بدن در مغز وجود دارد و ۹۵ درصد آن در دستگاه گوارش پیدا میشود.
در دستگاه گوارش، سروتونین روی کارکردهای هورمونی، غدد درونریز و کارکردهای پاراکراین و اتوکراین که گونهای از پیامرسانیهای میانسلولی هستند، تأثیر میگذارد. از آن سو، در مغز، نقش پیامرسان عصبی را ایفا کرده و با رساندن پیامهای شیمیایی به مغز، کارکردهای حرکتی، درک درد و اشتها را کنترل میکند. افزون بر این، روی تنظیم فرآیندهای زیستی گوناگون مانند کارکرد قلب و عروق، تعادل انرژی، کارکرد دستگاه گوارش و بهبود خلقخو تأثیرگذار است.
2- ممکن است تولید چربی را مسدود کرده و چربی شکم را کاهش دهد