تأثیر پیناهیل در درمان سینوزیت

سینوس‌ها حفره‌هایی توخالی در داخل جمجمه شما هستند که با هوا پر شده‌اند. هنگامی که سینوس‌ها با موکوس، عفونت یا هر نوع مخاط دیگری پر شوند و تخلیه نشود، فرد به سینوزیت مبتلا می‌شود. ابتلا به سینوزیت باعث بروز احساس درد در پیشانی، صورت، فک و حتی دندان‌ها می‌شود. علاوه‌ برآن، سینوزیت باعث ایجاد تب، ایجاد ترشحات بینی و ریزش اشک نیز می‌شود. از طرفی ابتلا به سینوس ممکن است باعث کندی عملکرد حس بویایی و گرفتگی زیاد بینی نیز شود. ما در این مقاله روش‌های مختلف درمان سینوزیت را برای شما به‌تفصیل بیان کرده‌ایم و نقش مؤثر و محوری بروملین پیناهیل را نیز در درمان سینوزیت با استناد به مطالعات آزمایشگاهی و بالینی در تحقیقات پزشکی اروپا مورد بررسی قرار داده‌ایم.

اگر شما نیز در طول سال با عوارض ناشی از سینوزیت دست‌وپنجه نرم می‌کنید بهتر است که این مقاله را از سری مقالات وب‌سایت تخصصی آمیتیس نیک دارو را از دست ندهید.

کپسول پیناهیل چیست؟

در ابتدا قبل از اینکه در مورد سینوزیت صحبت کنیم بهتر است یک معرفی کوتاه در مورد کپسول پیناهیل داشته باشیم. 

کپسول بروملین پیناهیل دارای ۲۵۰ میلی‌گرم عصاره بروملین در هر عدد کپسول است. این مکمل در بسته‌بندی‌های ۳۰ عددی تولید می‌شود.

بروملین ترکیبی از آنزیم‌های موجود در ساقه آناناس است. از دیرباز برای درمان بسیاری از التهابات و جراحات درمان سوختگی‌ها، درمان سینوزیت، درمان سرماخوردگی و درمان عفونت‌های سینوسی از آناناس استفاده می‌شد. اما ازآنجایی‌که مقدار بروملین در آناناس محدود است، در صنعت داروسازی مدرن عصاره آن با کمک جدیدترین تکنولوژی‌های آزمایشگاهی استخراج شده و به شکل قرص و کپسول در می‌آید. در واقع دریافت میزان لازم بروملین برای درمان بیماری‌هایی همچون سینوزیت از طریق مصرف آناناس تقریباً غیرممکن است. به همین جهت نیز مصرف مکمل بروملین برای درمان بیماری‌ها گزینه مناسب‌تری است.

کپسول بروملین پیناهیل نه‌تنها برای درمان سینوزیت، بلکه برای درمان طیف وسیعی از التهابات ناشی از عفونت و جراحات نیز مؤثر است که در ادامه مقاله در مورد فواید دیگر آن صحبت خواهیم کرد. 

فواید بروملین برای درمان سینوزیت

در واقع بروملین پیناهیل ازاین‌جهت در کنترل و بهبود سینوزیت نقش دارد. این سه روش شامل موارد زیر هستند.

۱. جلوگیری از ترشح هیستامین

احتمالاً همه شما برای درمان سینوزیت تابه‌حال از آنتی‌هیستامین‌ها استفاده کرده‌اید. نقش آستین هیستامین‌ها جلوگیری از ترشح هیستامین و در نتیجه کاهش علائم سینوزیت است. در واقع بروملین نیز همین تأثیر را دارد و حتی شاید از آنتی‌هیستامین‌ها نیز بهتر عمل کند. بروملین در بدن شما باعث جلوگیری از ترشح هیستامین و در نتیجه باعث کاهش علائم سینوزیت از جمله آبریزش بینی و آبریزش چشم می‌شود.

۲. کاهش درد و التهاب

همچنین مصرف بروملین باعث می‌شود تا سردردهای ناشی از سینوزیت نیز تا حد زیادی بهبود پیدا کنند. از طرفی خواص ضدالتهابی بروملین نیز باعث می‌شوند تا گرفتگی بینی نیز به حداقل خود برسد. شاید شما هم شنیده‌اید که هنگام سرماخوردگی یا ابتلا به سینوزیت باید کمپوت آناناس بخورید. دلیل اینکه استفاده از کمپوت آناناس در چنین مواقعی توصیه می‌شود بروملین موجود در آن است. اما بهتر است بدانید که سطح بروملین دریافتی شما با مصرف آناناس یا کمپوت آناناس بسیار ناچیز است و در واقع تأثیر چندانی در بهبودی شما ندارد؛ بنابراین توصیه می‌شود که برای دریافت نتایج بهتر از اشکال دارویی بروملین که دارای دوز مجاز هستند استفاده کنید.

۳. افزایش قدرت سیستم ایمنی

بروملین باعث افزایش چشمگیر قدرت ایمنی بدن نیز می‌شود؛ بنابراین هنگامی که شما کپسول پیناهیل را مصرف می‌کنید نقش بسزایی در افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن خود و بهبود عملکردهای گلبول‌های سفید ایفا می‌کنید. هنگامی که سیستم ایمنی شما قوی‌تر شود، بدن باقدرت بیشتری با عفونت سینوسی مبارزه می‌کند و عوامل عفونت‌زا و بیماری‌زا زودتر از بین می‌روند؛ لذا مصرف پیناهیل نه‌تنها با اثرات آنتی‌هیستامینی و اثرات سرکوب درد و ضدالتهابی باعث رفع آبریزش بینی، بهبود سردرد و رفع گرفتگی بینی می‌شود؛ بلکه با تقویت سیستم ایمنی بدن نیز نقش مهمی در مبارزه با عوامل بیماری‌زا و عفونت‌های سینوسی بر عهده دارد.

علل شایع سینوزیت عبارت‌اند از:

سینوزیت معمولاً به دنبال عفونت دستگاه تنفسی فوقانی (مانند سرماخوردگی) یا یک واکنش آلرژیک (مانند تب یونجه یا رینیت آلرژیک) رخ می‌دهد. اینها می‌توانند باعث التهاب و تورم شوند که از تخلیه مناسب سینوس‌ها جلوگیری می‌کنند. وقتی سینوس‌ها مسدود می‌شوند محل زندگی و رشد سریع باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها را فراهم می‌کنند. اگرچه سرماخوردگی اغلب مقصر این وضعیت است، اما هر چیزی که از تخلیه سینوس‌ها جلوگیری کند نیز می‌تواند باعث سینوزیت شود. اصلی‌ترین علل شایع سینوزیت شامل موارد زیر هستند:

آلرژی‌ها (مانند تب یونجه، دود سیگار، هوای خشک و آلاینده‌ها)

تغییرات در فشار هوا (به‌عنوان‌مثال شنا یا بالارفتن از ارتفاعات بالا)

عفونت ناشی از مشکلات دندانی

انسداد در حفره‌های بینی یا سینوس (مانند پولیپ بینی، انحراف تیغه بینی یا خار استخوان بینی)

آسیب فیزیکی به سینوس‌ها

باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها

رویکردهای درمانی سینوزیت

هدف درمان سینوزیت کاهش التهاب و پاک‌سازی سینوس‌ها است. ممکن است پزشک آنتی‌بیوتیک یا کورتیکواستروئید را برای درمان تجویز کند. تغییرات سبک زندگی، مانند استفاده از مرطوب‌کننده یا شستشوی مجاری بینی با آب‌نمک نیز کمک‌کننده است. انواع مکمل غذایی و گیاهان دارویی نیز ممکن است به پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کنند، مدت‌زمان آنها را کوتاه کنند، یا با آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان عفونت و حمایت از سیستم ایمنی شما همکاری کنند و اثر آنها را در بهبودی افزایش دهند. انواع رویکردهای درمانی که شما می‌توانید برای درمان سینوزیت از آنها کمک بگیرید شامل موارد زیر هستند؛

مراقبت‌های شخصی

با استفاده از اسپری‌های بینی و یا استنشاق بخار الی ۴ بار در روز می‌توانید به بهبود گرفتگی بینی کمک کنید و علائم آزاردهنده گرفتگی بینی را کاهش دهید.

آنتی‌بیوتیک‌ها

مصرف کورتیکواستروئیدهای بینی: این اسپری‌های تجویزی التهاب بینی را کاهش داده و به تسکین عطسه، خارش و آبریزش بینی کمک می‌کند.

رویکردهای درمانی سینوزیت:

هدف درمان سینوزیت کاهش التهاب و پاک‌سازی سینوس‌ها است. ممکن است پزشک آنتی‌بیوتیک یا کورتیکواستروئید را برای درمان تجویز کند. تغییرات سبک زندگی، مانند استفاده از مرطوب‌کننده یا شستشوی مجاری بینی با آب‌نمک نیز کمک‌کننده است. انواع مکمل غذایی و گیاهان دارویی نیز ممکن است به پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کنند، مدت‌زمان آنها را کوتاه کنند، یا با آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان عفونت و حمایت از سیستم ایمنی شما همکاری کنند و اثر آنها را در بهبودی افزایش دهند. انواع رویکردهای درمانی که شما می‌توانید برای درمان سینوزیت از آنها کمک بگیرید شامل موارد زیر هستند؛

مراقبت‌های شخصی

با استفاده از اسپری‌های بینی و یا استنشاق بخار الی ۴ بار در روز می‌توانید به بهبود گرفتگی بینی کمک کنید و علائم آزاردهنده گرفتگی بینی را کاهش دهید.

آنتی‌بیوتیک‌ها

مصرف کورتیکواستروئیدهای بینی: این اسپری‌های تجویزی التهاب بینی را کاهش داده و به تسکین عطسه، خارش و آبریزش بینی کمک می‌کند.

آنتی‌هیستامین‌ها

آنتی‌هیستامین‌های OTC کوتاه اثر هستند و می‌توانند علائم خفیف تا متوسط را تسکین دهند. البته مصرف خودسرانه آنتی‌هیستامین‌ها بدون تجویز پزشک به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود، زیرا ممکن است که آنتی‌هیستامین‌ها عوارضی را برای بدن شما به دنبال داشته باشند. انواع آنتی‌هیستامین‌ها در راستای جلوگیری از انتشار هیستامین در بدن شما عمل می‌کنند و مکانیسم عمل آنها به یک‌شکل است.

مصرف بروملین

مطالعات گسترده‌ای که تابه‌حال انجام شده است نشان می‌دهد که بروملین به‌عنوان آنزیمی که از آناناس به دست می‌آید، در کاهش التهاب و تورم و تسکین علائم سینوزیت کمک بسیار زیادی می‌کند. بروملین اغلب با فلاونوئید کوئرستین ترکیب می‌شود و به‌عنوان یک آنتی‌هیستامین قوی و البته کاملاً طبیعی عمل می‌کند. تفاوت بروملین با دیگر آنتی‌هیستامین‌ها بی عارضه بودن آن است و سازگاری بسیار زیادی با سیستم بدنی تمام افراد حتی کودکان بالای ۱۲ سال دارد.

تحقیقات بالینی مصرف بروملین در بهبود سینوزیت

ترکیبات موجود در بروملین همچون کوئرستین تأثیر بسیار زیادی در درمان سینوزیت دارند. کوئرستین یک فلاونوئید است و از تولید و ترشح هیستامین جلوگیری می‌کند. هیستامین اصلی‌ترین عاملی است که باعث علائم آلرژی مانند آبریزش بینی و آبریزش چشم می‌شود.بروملین از آناناس Ananas comosus  گرفته می‌شود و دارای اثرات دارویی مختلفی است.

در مطالعات انجام شده و تحقیقات شکل‌گرفته ۴۰ بیمار (۲۰ بیمار و ۲۰ گروه کنترل) وارد مطالعه شدند. قرص بروملین ۵۰۰ میلی‌گرم دو بار در روز به مدت 30 روز برای این افراد تجویز شد. سپس در مورد حضور بروملین را در مخاط شاخک و اتموئید و در سرم هر دو گروه بررسی شد. نتایج بررسی در این مطالعه نشان داد که بروملین دارای توزیع عالی از خون تا مخاط بینی سینوس است. توانایی انتشار این ماده نشان می‌دهد که استفاده از بروملین را به عنوان یک عامل ضد التهابی در پاتولوژی‌های سینوس پارانازال ایده بسیار کاربردی و خوبی است.

همان‌طور که قبلاً گفته شد بروملین دارای اثرات شناخته شده‌ای؛ مانند فعالیت ضد ترومبوتیک، ضددرد و فیبرینولیتیک است و به‌عنوان داروی ضدالتهابی در التهاب مزمن و یا کاهش واکنش آلرژیک و تعدیل ماکروفاژها فعال است.

توانایی بروملین در انتشار به‌عنوان یک داروی ضدالتهابی نشان می‌دهد که این دارو می‌تواند در درمان علائم ناشی از سینوزیت همچون انواع گرفتگی‌های بینی، التهاب‌ها و دردهای سینوسی مورداستفاده قرار گیرد. ویژگی‌های فارماکوکینتیک و فارماکودینامیک بروملین و مشخصات ایمنی آن می‌تواند آن را به دلیل تحمل‌پذیری خوب و ایمنی بدون محدودیت خاص گزینه‌ای برای دستیابی به نتایج درمانی در CRS تبدیل کند.

نحوه مصرف بروملین پیناهیل برای درمان سینوزیت

بزرگسالان می‌توانند بسته شدت علائم سینوزیت تا ۷۰۰ میلی‌گرم بروملین پیناهیل در روز مصرف کنند. به عبارتی اگر علائم سینوزیت شما بسیار بالا است، می‌توانید تا ۳ عدد کپسول نیز در روز میل کنید.

اما درصورتی‌که علائم شما شدید نیستند، بهتر است روزانه دو عدد کپسول برای درمان سینوزیت میل  یا مصرف کنید.

مصرف بروملین برای کودکان زیر ۱۲ سال توصیه نمی‌شود و برای کودکان بالای ۱۲ سال نیز روزانه یک عدد یعنی ۲۵۰ میلی‌گرم توصیه شده است.

بهترین زمان مصرف بروملین پیناهیل برای درمان سینوزیت

بهترین زمان برای مصرف بروملین پیناهیل نیز دو ساعت قبل از غذا و یا دو ساعت بعد از غذا است. دقت کنید که اگر کپسول بروملین را به همراه غذا مصرف کنید امکان اینکه به‌عنوان یک آنزیم هضم‌کننده عمل کند وجود دارد؛ بنابراین توصیه می‌شود برای جلوگیری از واکنش‌های گوارشی و همچنین برای جذب و اثرگذاری بهتر کپسول، آن را طبق دستور مذکور مصرف کنید.

موارد احتیاط مصرف بروملین

بروملین ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد؛ بنابراین افرادی که از داروهای ضدانعقاد (رقیق‌کننده‌های خون) استفاده می‌کنند نباید بدون مشورت با پزشک خود بروملین مصرف کنند.

مصرف بروملین با مهارکننده‌های ACE ممکن است باعث کاهش فشارخون (افت فشارخون) شود.

همچنین بهتر است بدانید که بروملین اثر داروهای آنتی‌بیوتیک همچون تتراسایکلین را افزایش می‌دهد.

یکی دیگر از موارد احتیاط مصرف بروملین در افرادی است که مشکلات کبدی دارند؛ بنابراین اگر شما نیز جزو این دسته از افراد هستید به‌هیچ‌عنوان به‌صورت خودسرانه از بروملین استفاده نکنید.

فواید دیگر بروملین در مکمل پیناهیل

1) بروملین باعث رفع خون‌مردگی‌ها و کبودی‌ها می‌شود. این کاربرد باعث شده است تا بروملین نقش یک داروی کاملاً کاربردی بعد از جراحی بینی و یا بعد از هرگونه تزریق فیلر و چربی به بدن را برای کاهش عوارض ایفا کند.

2) فایده دیگر آن ترمیم انواع زخم و اسکار است. خاصیت ترمیمی بروملین باعث می‌شود تا سرعت ترمیم زخم‌ها افزایش پیدا کند.

3) نقش دیگر بروملین کاهش تورم است. بعد از جراحی‌های سنگین ممکن است که قسمت‌های مختلف بدن که با ناحیه جراحی شده در ارتباط هستند دچار تورم شوند. به‌عنوان‌مثال در جراحی بینی قسمت‌های مختلف صورت تا ۱۴ روز دچار تورم می‌شوند که مصرف بروملین می‌تواند تا حد چشمگیری باعث کاهش تورم و تسریع مدت‌زمان بهبودی شود.

4) بروملین همچنین در درمان سوختگی نیز نقش دارد و باعث افزایش سرعت بهبودی در افرادی که دچار سوختگی‌های درجه‌دو و سه شده‌اند می‌شود.

5) نقش دیگر بروملین کاهش التهاب معده و روده است؛ بنابراین برای ناراحتی‌های گوارشی نیز مفید است و باعث افزایش جذب و بهبود هضم پروتئین‌ها در دستگاه گوارش می‌شود.

6) بروملین دارای خاصیت ضد نفخ نیز است و برای دردهای شکمی و نفخ شکم نیز مفید عمل می‌کند.

7) نقش دیگر بروملین کاهش گرفتگی عضلات و تأثیر بالا در کاهش علائم آرتروز است.

سخن آخر

پیناهیل یک مکمل دارویی کاربردی جهت درمان التهابات ناشی از عفونت و جراحی است که تأثیر بسیار زیادی در کاهش علائم سینوزیت از جمله آبریزش بینی، آبریزش چشم، گرفتگی بینی و سردردهای سینوسی دارد. ما در این مقاله با تکیه و استناد بر مطالعات وسیع بالینی برای شما شرح داده‌ایم که بروملین می‌تواند با افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن و با عملکرد آنتی‌هیستامینی خود در درمان عفونت‌های سینوسی نقش مهمی ایفا کند. همچنین ما در مطالب فوق دوز مناسب مصرف آن را نیز برای شما شرح داده‌ایم.

شرکت آمیتیس نیک دارو یک شرکت دارویی بزرگ با ۱۵ سال سابقه درخشان است که این محصول را باتکیه‌بر دانش و تخصص به‌روز جهانی و باکیفیت و عملکرد تضمینی و اثبات شده تولید و به بازار فروش ارائه نموده است.

بنابراین، شما می‌توانید با اطمینان خاطر بالا از لحاظ کیفیت و عملکرد این محصول آن را خریداری و مصرف کنید.